Przejdź do treści
logo logo

Polityka prywatności

W związku z wejściem w dniu 25 maja 2018 roku Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych „RODO”), informujemy o zasadach przetwarzania Państwa danych osobowych oraz o przysługujących Państwu prawach z tym związanych.

Administratorem danych osobowych, które Państwo powierzacie w trakcie korzystania z oferty naszego ośrodka jest Bielański Ośrodek Kultury (dalej zwany BOK) z siedzibą w Warszawie (01-913), ul. Goldoniego 1. Kontakt: tel. 22 834 65 47, email: sekretariat@bielanski.waw.pl

W celu zapewnienia najwyższej ochrony danych osobowych, Bielański Ośrodek Kultury powołał Inspektora Ochrony Danych, który sprawuje nadzór nad przestrzeganiem przepisów prawa w zakresie ochrony danych osobowych. Jeżeli mają Państwo pytania dotyczące przetwarzania Państwa danych przez BOK, to możecie się skontaktować z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych panem Witoldem Zielonką za pomocą adresu: iod@bielanski.waw.pl

Państwa dane osobowe przetwarzane są w celu:

  1. realizacji zawartych umów;
  2. prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora;
  3. w pozostałych przypadkach Państwa dane osobowe przetwarzane są wyłącznie na podstawie wcześniej udzielonej zgody w zakresie i celu określonym w treści zgody.

Twoje dane osobowe mogą być powierzone podmiotom trzecim świadczącym usługi na rzecz BOK, np. w związku z obsługą systemów informatycznych.

Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny do realizacji celów określonych w pkt 3, a po tym czasie przez okres wymagany przez przepisy powszechnie obowiązującego prawa.
Państwa dane osobowe nie będą przekazane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.
W związku z przetwarzaniem Państwa danych osobowych przysługują Pani/Panu następujące uprawnienia:

  • Prawo dostępu do treści danych, na podstawie art. 15 „RODO”;
  • Prawo do sprostowania danych, na podstawie art. 16 „RODO”;
  • Prawo do usunięcia danych, na podstawie art. 17 „RODO”;
  • Prawo do ograniczenia przetwarzania danych, na podstawie art. 18 „RODO”;
  • Prawo do przenoszenia danych, na podstawie art. 20 „RODO”;
  • Prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, na podstawie art. 21 „RODO”.

Przysługuje Państwu prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem, jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie wydanej uprzednio zgody na przetwarzanie na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) „RODO”.

Przysługuje Państwu prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem, jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie wydanej uprzednio zgody na przetwarzanie na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) „RODO”.

Jeżeli uznają Państwo, że przetwarzanie danych osobowych przez Administratora odbywa się niezgodnie z prawem, to przysługuje Państwu prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

W sytuacji, gdy przetwarzanie danych osobowych odbywa się na podstawie Państwa zgody, to jej udzielenie ma zawsze charakter dobrowolny.

Nie będziemy stosowali zautomatyzowanego podejmowanie decyzji, w tym profilowania.

Polityka cookies

Powyższe serwisy nie zbierają w sposób automatyczny żadnych informacji, za wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies. Cookies potocznie tzw. „ciasteczka” stanowią dane informatyczne, takie jak pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies z reguły zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz konkretny numer.

Za zamieszczanie na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu plików cookies i dostęp do nich odpowiedzialny jest operator Serwisu.

Pliki cookies służą do:

Dostosowania treści stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz zoptymalizowania używania stron internetowych, pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb.

Budowanie statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co prowadzi do polepszania ich konstrukcji i zawartości;
Po zalogowaniu utrzymuje sesję Użytkownika Serwisu , dzięki czemu Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie podawać loginu i hasła;

Serwis stosuje następujące rodzaje plików cookies:
Cookies mające na celu zapewnienie bezpieczeństwa, np. używane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;

  • funkcjonalne – pliki , które zapamiętują wybrane przez Użytkownika ustawienia jak również spersonalizowanie interfejsu Użytkownika, np. funkcja lokalizacja , z której pochodzi Użytkownik, charakterystyka czcionki, oraz wygląd strony internetowej itp.
  • niezbędne – są to pliki powiązane z usługami dostępnymi w ramach Serwisu.
  • reklamowe – są to pliki , dostarczające Użytkownikom treści reklamowych dostosowanych do ich potrzeb.
  • wydajnościowe – pliki , umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;

W większości przypadków oprogramowanie służące do odwiedzania stron internetowych „przeglądarka internetowa” domyślnie pozwala przechowywać pliki cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym momencie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia można zmienić w taki sposób, aby blokowały automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej lub informowały o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Wszystkie informacje o obsłudze plików cookies umieszczone są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Dokonanie ewentualnych ograniczeń stosowania plików cookies może znacząco wpłynąć na funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu mogą być również wykorzystywane przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.

Szczegółowe informacje o plikach cookies można uzyskać pod adresem https://wszystkoociasteczkach.pl/

Newsletter

Zapisz się, aby być na bieżąco!

Wyrażam zgodę na otrzymywanie newslettera za pomocą środków komunikacji elektronicznej zgodnie z art. 10 ust. 2 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia ​​​​​​​18 lipca 2002 r. (t. j. Dz. U. z 2016 r., poz. 1030, z późn. zm.) od Bielańskiego Ośrodka Kultury w Warszawie. Wyrażenie zgody sprawi, że będziemy mogli przesyłać informacje o działalności i wydarzeniach organizowanych przez Bielański Ośrodka Kultury. Więcej informacji - Polityka Prywatności.